Пътуване до Румъния

Красива природа и многообразна култура са думите, които най-добре описват същността на Румъния, една динамична страна с изключително богата история, изкуство и живописна красота. Земята позната на всички ни като дома на Граф Дракула става все по-популярна за туристите в последните години. Повечето от тях остават изключително доволни от видяното и често предприемат повторно пътуване до Румъния.

Румъния - Местоположение

Румъния се намира в Югоизточния регион на Централна Европа и е най-голямата държава на Балканския полуостров. Страната очарова посетителите си, както с внушителна природа ( планини, хълмове, море ), така и със средновековни постройки и исторически паметници.

Топъл климат, километри пясъчна ивица, модерни курорти приканват туристите сериозно да обмислят пътуване до Румъния, където да прекарат лятната си почивка.

Изящната природа на Румъния

Националните и природни паркове в страната показват уникално разнообразие от растения и диви животни. Почитателите на планинския туризъм ще останат очаровани от красотата и необикновеното изживяване, което ще им предложи едно пътуване до Румъния и посещение на Карпатите.

Букурещ – център на модернизацията в Румъния

Център на румънската модернизация в последните години е столицата - Букурещ, наричан още „малкия Париж”. В старата част на града се намират няколко красиви постройки като Дворецът на Парламента (Palatul Parlamentului), Националната банка (Banca Nationala a Romaniei) и Триумфалната арка (Arcul de Triumf), които задължително се посещават от туристите. Любителите на изкуството могат да разгледат също Националния музей на съвременните изкуства и Историческия музей.

Защо да предприемем пътуване до Румъния?

Със сигурност най-голям интерес за туристите представлява Централна Румъния, която обхваща популярната местност Трансилвания, напомняща ни за легендата за Граф Дракула. Тук се намират и някои от най-запазените средновековни градове в Европа, Сигишоара, Брашов и Сибиу. Посетителите ще останат възхитени от уникалните замъци, вековни къщи построени преди повече от 900 години.

Със сигурност ще си прекарате чудесно, запознавайки се с културата и традициите на тази страна. Не забравяйте обаче, преди да стегнете багажа да сключите онлайн Медицинска застраховка за пътуване в чужбина, която ще Ви гарантира допълнително спокойствие.