На почивка в Турция – Страна за всеки вкус

Разположена на два континента Турция е място, където се преплитат културните традиции на Изтока и Запада. Страната предлага изобилие от спиращи дъха природни красоти и уникални по своята същност исторически и археологически забележителности. Със сигурност, за мнозина не е изненада, че в последно време много българи отиват на почивка в Турция. Страната се е превърнала в една от най-популярните туристически дестинации.

Защо да отидем на почивка в Турция?

Един истински рай, където слънцето, морето и планините са напълно способни да откъснат посетителите от забързания и напрегнат ежедневен начин на живот. Почитатели на всички видове летни и зимни спортове, колоездачи и дори ловци, всеки един от тях би имал едно незабравимо преживяване или както обичайно се казва - в страната има за всекиго по нещо. През голяма част от годината (7 месеца от април до октомври) на почивка в Турция ще можете да се насладите на чудесни климатични условия, които са неизменно изискване , както от релаксиращите туристи край морето, така и тези, които предпочитат спокойствието, което предлага планината.

Турция – древна страна с богата история

В днешна Турция всяко камъче има история. Страната се гордее с изключително богато историческо минало на древна цивилизация съществувала от близо 10 000 години. Туристи от целия свят се стичат да видят земята, която е описана в произведението на Омир „Илиада” като арена на битката за Троя, мястото, където Александър Велики е разсякъл Гордевия възел или територията на прочутата Османска империя, която със своите битки променя до голяма степен историята на Европа. За любителите на историческите науки Турция предлага едно незабравимо пътуване към зората на древните цивилизации.

За да сте сигурни, че ще изкарате една безгрижна почивка Ви препоръчваме преди да тръгнете на път да се запознаете със условията за закупуване на онлайн полици: помощ при пътуване, застраховка при пътуване в чужбина и медицинска застраховка.