Екзотична почивка в Дубай

Как е възможно на едно място да бъдат събрани най-високите достижения на технологиите и на световната архитектура и то насред пустинята? Това е въпросът, който си задава всеки посетител решил да прекара своята почивка в Дубай. Величественият град е едно от седемте арабски емирства и се намира на югоизточния бряг на Персийския залив. С население от близо 1,7 млн. души градът се класира на второ място по големина след Абу Даби. Днес Дубай е сред водещите икономически центрове в Близкия Изток, като основна предпоставка за това е силно развития туризъм. За 18 години градът се превръща от малко и спокойно селце в център на модерните технологии и архитектура и e смятан от мнозина за осмото чудо на света.

Какво да посетите в Дубай?

Централната част на града е разделена на две части, Дейра и Бар, които са свързани помежду си с един тунел и два моста. Едно от местата заслужаващи особено внимание от страна на посетителите е пристанището, което е изпълнено с множество луксозни яхти и огромни товарни кораби. За по-голямото удобство на туристите, решили да прекарат своята почивка в Дубай, се грижат малки водни таксита, наречени „абра”. Чужденците задължително трябва да посетят Дубайския музей, където е изложена богата колекция от паметници на историческото и културно наследство по тези земи. Особена атракция за туристите би представлявал великолепният палат на шейх Саид, който е построен през 1896 година и съхранява ценна сбирка от снимки и документи, свързани с миналото на емирството.

Дубай и синдромът „най-най”

В Дубай масово страдат от синдрома „най-най”. През 2010 година в града е открита най-високата постройка в света – кулата Бурдж Дубай. Цялостната височина на постройката е 637 метра, като до върха на кулата се стига с два високоскоростни асансьора. Градът е признат от всички любители на лукса и удобствата. Хората са привлечени от неговия колоритен и зашеметяващ външен вид. Особен интерес за туристите предизвиква и седем звездният хотел Бурдж Ал Араб, който е разположен на изкуствен остров във водата и е обявен за най-високият. Тук се намира и най-големия мол с повече от 1000 маркови магазини и бутици. В следващите няколко години се очаква да бъде построен и най-големият увеселителен парк.

В Дубай срещу „скромната сума” от 25 милиона долара може да си купите дори остров от изкуствено създадена островна група подредена във формата на Земята.

Ако обичате топлото време, лукса и всевъзможните удобства, ако искате само за миг да се почувствате като арабски шейх - то задължително трябва да отидете на почивка в Дубай.

Важно е да не забравяте за допълнителен комфорт да сключите застраховка Помощ при пътуване – медицински разходи с асистанс.